HVK 2019

Bedankt voor een geweldige Halve van Katwijk!

Naast al onze hoofdsponsors en subsponsors bedanken we tevens:

Aandachtspunten bij de 37e editie

Morgen vindt de 37e editie van de Halve van Katwijk plaats. Een paar aandachtspunten:

  • De weersverwachting voor morgenochtend en morgenmiddag: Het wordt 14-17 graden, met geregeld buien. De windkracht neemt geleidelijk toe tot windkracht 6.
  • Houd zelf morgenochtend de actuele weersverwachting in de gaten en stem uw hardloop of wandelkleding daar op af.
  • Het kan zijn dat vanwege de verwachte wind de indeling van het start/finishdorp iets anders zal zijn dan ingetekend op de plattegrond (zie evenementinfo).
  • Net als bij alle andere hardloop-evenementen: houd zoveel mogelijk rechts en haal links in!
  • De duinpaden zijn niet al te breed, vanwege de regen kunnen plassen ontstaan en lopen op schelpenpaden is anders dan lopen op asfalt. Voor de halve marathon en 15km-lopers: de houten brug in het Panbos kan glad zijn bij regen. Houd hier rekening mee.
  • Ongeacht de weersomstandigheden leent het parcours zich niet voor het lopen van een PR.
  • Bij calamiteiten: volg de aanwijzingen op van de suppoosten of andere autoriteiten ter plaatse.
  • In ons het start/finishdorp staat een massageteam voor je klaar.
  • Op strand, langs de Boulevard en in het centrum zijn voldoende gelegenheden om na afloop nog even bij te komen van je geleverde prestatie. Wees welkom!

AllUnited sponsor Kidsrun-afstanden Halve van Katwijk

AllUnited sponsor Kidsrun Halve van Katwijk

De Kidsrun van de Halve van Katwijk heeft een nieuwe sponsor. AllUnited sponsort tijdens de 37e editie van de Halve van Katwijk de hardloopafstanden voor de jeugd. Aan de Kidsrun is dit jaar voor het eerst een derde hardloopafstand toegevoegd: de 3km ofwel de Tienerrun voor jongens en meisjes in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Met de andere twee Kidsrun-afstanden kan de jeugd van 6 t/m 9 jaar (1km) en 10 t/m 12 jaar (2km) excelleren.  

Alle kinderen die meedoen aan de AllUnited Kidsrun krijgen van AllUnited fluoriserende reflecterende veters aangeboden, zodat je in het donker met goede zichtbaarheid veilig je sport kunt beoefenen. Veiligheid en zichtbaarheid vormen belangrijke begrippen voor AllUnited. Binnen het dienstenpakket van AllUnited speelt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een belangrijke rol. Veilige opslag van persoonsgegevens die zichtbaar moeten zijn voor degenen met geautoriseerde toegang is van essentieel belang. AllUnited biedt sportverenigingen een online totaaloplossing voor de ledenadministratie, boekhouding en het Club Management Systeem. 

Naast AllUnited vormen Vitaal Fysiotherapie, Oostingh ASK Romein, Running Center Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy de overige trotse sponsors die hun naam aan één van de afstanden van de Halve marathon van Katwijk.  

De Halve van Katwijk wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd op zaterdag 28 september. Deze editie kent vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, de 15 km, de 10 km en de 5 km. Daarnaast wordt er een Kidsrun georganiseerd met drie hardloopafstanden: 1 km, 2 km en dit jaar voor het eerst een 3 km afstand voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun. 

Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), het strand en de authentieke boulevard van Katwijk. Niet voor niets wordt de Halve van Katwijk ook wel de mooiste halve marathon van Nederland genoemd! Schrijf je nu in.

Bedrijfsleven en Halve van Katwijk bundelen krachten voor gezonde levensstijl

Vitaal Fysiotherapie, Oostingh ASK Romein, Running Center Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy vormen de trotse sponsors van de Halve marathon van Katwijk, dit jaar op zaterdag 28 september. De inschrijving van dit prachtige hardloop- en wandelevenement is in april van start gegaan.

“Wij zijn erg blij met deze mix van nieuwe en vertrouwde sponsoren van de Halve van Katwijk,” aldus Nico Dijkdrent, coördinator sponsoring bij de Halve van Katwijk. Vitaal Fysiotherapie en Oostingh ASK Romein verbinden dit jaar voor het eerst hun naam aan het grootste sportevenement van Katwijk terwijl RunningCenter Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy vertrouwde namen vormen voor de Halve van Katwijk. Heemskerk Fresh & Easy sponsort dit jaar, naast de 5km hardloop-afstand, tevens álle wandelafstanden.

De keuze van Oostingh ASK Romein en Heemskerk Fresh & Easy voor sponsoring van de Halve van Katwijk is niet helemaal toevallig. Beide bedrijven hechten belang aan een gezonde levensstijl voor hun werknemers. De twee andere sponsors, te weten Vitaal Fysiotherapie en RunningCenter Katwijk faciliteren een gezonde levensstijl. Zo ontstaat een mooi ‘gezonde levensstijl-kwartet’ waarmee ook de leden van Atletiekvereniging Rijnsoever (reeds) hun voordeel doen. Juist dit jaar zijn AV Rijnsoever en Vitaal Fysiotherapie nauwer gaan samenwerken om veelzijdige en professionele begeleiding te bieden bij preventie en herstel van blessures.

De Halve van Katwijk wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd op zaterdag 28 september. Deze editie kent vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, de 15 km, de 10 km en de 5 km. Daarnaast wordt er een Kidsrun georganiseerd met drie hardloopafstanden: 1 km, 2 km en dit jaar voor het eerst een 3 km afstand voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun.

Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), het strand en de authentieke boulevard van Katwijk. Niet voor niets wordt de Halve van Katwijk ook wel de mooiste halve marathon van Nederland genoemd!